Recepten


Recepten van oudleden van de Bonbiní Club / Curaçao Nu Club
.

Zoete pompoentaart

200 gram bloem
85 gram koude boter
25 gram suiker
zout
zakje vanillesuiker
1 kg pompoen
maïsolie
1 citroen
3 eieren
150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 dl crème fraiche


Zeef de bloem in een kom, snijd de boter hierin klein en wrijf het tussen de vingertoppen tot een kruimeldeeg.
Roer de suiker, een mespunt zout en de vanillesuiker erdoor.
Voeg 3-4 eetlepels ijskoud water toe en kneed er snel een soepel deeg van.
Leg het in folie 30 min. In de koelkast.
Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes, stoof ze in 1 eetlepel olie met ½ dl water in 30 min. En pureer ze.
Rol het deeg uit tot een lap van 32 cm doorsnee en bekleed hiermee een quichevorm van 26 cm. Snijd het deeg dat uitsteekt glad af, prik met een vork de bodem in. Kneed de afsnijdsels samen, rol het uit en snijd er blaadjes uit.
Verwarm de oven voor op 225 °C. rasp de citroenschil af.
Klop de eieren met de basterdsuiker tot een romig mengsel, schep de room, citroenschil, 1 tl koekkruiden, 2 el olie en de pompoenpuree erdoor. Schep de massa in de quichevorm, leg langs de rand de deegblaadjes.
Bak de taart middenin de oven 50-55 min., temper de oven na 10 min. Tot 180 °C. Lekker met gemberroom. (klop hiervoor 1/8 l slagroom stijf met 2 el gembersiroop).