Pastechi

We zijn er allemaal dol op en we eten ze overal, maar hoe maak je ze nu eigenlijk?

recept voor ± 48 pasteitjes

Het veelzijdige pasteitje is op het eiland erg populair
en kan gevuld worden met vlees, kip, garnalen of vis.

Nodig voor het deeg:
4 cups meel
1 eetlepel baking powder
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
2 eetlepels plantaardig vet
2 eetlepels margarine
1 geklopt ei
1 cup water

Voeg alle ingredienten samen in een grote kom ZONDER het water. Goed mixen.

Voeg nu beetje bij beetje water om deeg te verkrijgen. Goed kneden!

Dan de vulling:
500 gram fijngehakt vlees (of kip, garnaal, vis)
1 eetlepel margarine
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 kleine groene paprika, fijngehakt
1 selderijstengels, fijngehakt
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel piccalilli
Hete rode peper, fijngehakt, naar smaak
Soya saus, zwarte peper, cumin, nootmuskaat, naar smaak

Doe boter in een grote bakpan en voeg alle ingredienten toe ZONDER het vlees. Roer goed en regelmatig tot de ui en selderij zacht gebakken zijn. Voeg nu het vlees toe en bak het totdat het gaar is en het geheel goed gemengd is.
Rol het deeg dik uit, en snij hieruit cirkels van ongeveer 7 centimeter in diameter. Plaats 1 eetlepel vulling in het midden van een deegcirkel en plaats hier bovenop een tweede eetlepel vulling. Maak de randjes vochtig met een klein beetje water en vouw de cirkel dubbel, zodat er een maanvormig pasteitje ontstaat. Druk de vouwrand goed dicht, hiervoor kunt u uw vingers of een vork gebruiken.
Bak de pateitjes in een ruime hoeveelheid hete vegetable oil totdat ze goudbruin zijn.