Recepten


Recepten van oudleden van de Bonbiní Club / Curaçao Nu Club
.

Kip met paprika

Recept voor 2 personen:

250-300 gram kipfilet
1 rode en 1 groene paprika
2 stevige uien
25 gram boter
1 eetlepel olie
2 dl kippebouillon
1 theelepel allesbinder of maizena
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels honing

Snij de kipfilet in smalle repen. Maak de paprika’s schoon en snij ze eveneens in smalle repen.

Pel de uien en snij elke ui in 8 of meer partjes. Verhit, bij voorkeur in een wok, boter en olie.

Bak het vlees er, onder regelmatig omscheppen, 5 minuten in. Schuif naar 1 zijde van de pan.

Bak de uien in de resterende boter niet veel langer dan 2 minuten.

Schep de paprikareepjes erdoor en laat alles nogmaals 2 minuten bakken.

Voeg de kippebouillon toe en laat alles 2 minuten koken. Strooi er de allesbinder of maizena over en schep alles goed om. Voeg ketjap en honing toe. Warm het kippevlees dan nog even in de saus met paprika’s en uien op.


Geef er drooggekookte witte rijst bij of schep alles door heel licht in olie gebakken gebakken mie of mihoen.