Recepten


Recepten van oudleden van de Bonbiní Club / Curaçao Nu Club
.

Kip in Bladerdeeg met mosterdsaus

Recept voor 4 personen

Benodigd:
200 gram gemengde paddestoelen, wat olijfolie en 2 tenen knoflook, zout en peper en een handvol gehakte verse peterselie. 4 kipfilets, 1 pak bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 4 eetlepels grove mosterd, 2 grote wijnglazen witte wijn, 3 dl. slagroom, wat suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snij de paddestoelen in kleine stukjes.

Giet de olijfolie in een hete pan en bak de paddestoelen en de fijngehakte knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur.

Voeg naar smaak peper en zout toe en roer er de gehakte peterselie door heen.

Laten afkoelen.

Snijd de kipfilets als een zakje in en stop ze vol met de paddestoelenmix.

Rol het bladerdeeg met een deegroller, op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ongeveer 45 cm lang, 20 cm breed en een halve cm dik.Snijd de lap in de lengte in 4 stukken en omwikkel elk stuk kipfilet met een lap bladerdeeg. Kwast het deeg in met een beetje ei en bak de kipfiletpakketjes 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat voor de saus de mosterd en de witte wijn in een hete pan inkoken. Doe er de slagroom bij en laat het mengsel pruttelen tot er een dikke saus ontstaat.

Breng de saus op smaak met suiker, peper en zout. Serveer de kipfilet met de mosterdsaus. ( U kunt dit gerecht eventueel serveren met een aardappelgratin en rode kool)